Waterschap Limburg investeert € 2 miljoen in bestrijden wateroverlast

Gepubliceerd op 8 juni 2017

waterklaar

Vorige week hebben Waterschap Limburg en 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg het startsein gegeven voor een subsidieregeling in de strijd tegen wateroverlast. Waterschap Limburg investeert € 2 miljoen in dit Waterklaar-project.

De regeling is bedoeld als extra stimulans voor onder meer burgers, bedrijven en woningbouwverenigingen om zelf bij te dragen aan het voorkomen van wateroverlast. Onder het motto: ‘Het regent pijpestelen’; koppel je regenpijp af en ontvang subsidie’ zijn intussen de eerste tuinen Waterklaar gemaakt. “

We willen met de campagne mensen bewust maken van de gevolgen van klimaatverandering en ze laten zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen, nu zelfs met subsidie”, zegt waterschapbestuurder Josette van Wersch.
Het project is te volgen op www.waterklaar.nl en www.facebook.com/waterklaar.

Mede mogelijk gemaakt door:

logo-provincie-limburg

Logo Waterpanel Noord