Dumping vaten chemisch afval in sloot bij Heijen

Gepubliceerd op 12 mei 2017

WhatsApp Image 2017-05-12 at 11.08.19

Bij de Ossenkamplossing, een sloot in een landbouwgebied vlak bij de Maas in het Noord-Limburgse Heijen, zijn zestien vaten met vermoedelijk chemisch afval gedumpt. Medewerkers van het waterschap helpen de brandweer met een rupskraan om de vaten uit de sloot te halen. Op dezelfde locatie is ook asbest aangetroffen. Het waterschap is druk bezig met het afvoeren van de vaten en het asbest.

Waterschap roept mensen op verdachte zaken te melden

Voorzitter Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg: “Deze dumpingen kosten de samenleving veel geld. Denk alleen maar eens aan de inzet van medewerkers van politie, brandweer, waterschap en de kosten van het afvoeren en verwerken van het afval. Ik roep burgers dan ook op om verdachte zaken meteen te melden.”

Inhoud vaten nog niet bekend

De zestien tonnen van 200 liter liggen aan de Geerhoeksweg in de uiterwaarden van de Maas. Medewerkers van de afdeling handhaving van het waterschap en Rijkswaterstaat stemmen de vervolgacties af in verband met de mogelijke verontreiniging van water en bodem. Twee vaten zijn namelijk zonder deksel aangetroffen en hebben gelekt. De inhoud van de vaten is nog niet bekend. Het waterschap heeft uit voorzorg de afvoer van de sloot naar de Maas dichtgezet. Er bevond zich niet veel water in de sloot waardoor er geen verontreiniging in de Maas terecht is gekomen.