Plaatselijk mogelijk veel regen in korte tijd

Laatst gepubliceerd op 23 mei 2024

Het KNMI heeft voor zondag 19 mei van 13.00 tot 20.00 uur code geel afgekondigd. Er worden geen problemen verwacht in onze beken en rivieren.

Plaatselijk mogelijk veel regen in korte tijd

Het KNMI heeft voor zondag 19 mei van 13.00 tot 20.00 uur code geel afgekondigd. Verspreid over de hele provincie kan er veel regen vallen in korte tijd. Het KNMI verwacht 10 mm regen, met plaatselijk uitschieters naar 20mm of meer. Op dit moment is niet te voorspellen waar de neerslag precies gaat vallen of wat de duur en kracht ervan zal zijn. Daarom is plaatselijke wateroverlast niet helemaal uit te sluiten.

Geen problemen verwacht in onze beken en rivieren

De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal. Alleen de Jeker en Niers zijn nog iets verhoogd. We verwachten hier -en in de andere beken en rivieren- geen problemen.

Wat doe je bij plotselinge wateroverlast?

Op de website www.wachtnietopwater.nl staan tips de helpen om mogelijke wateroverlast te beperken.

Op de websitewww.brandweer.nl/onderwerpen/storm-en-wateroverlast/ staat meer informatie over wie je wanneer moet bellen bij wateroverlast.

wiebelik

Waterstanden App

Informatie over de waterstanden en de afvoer van de beken vind je op www.waterstandlimburg.nl. Je kunt ook de WaterstandLimburg-app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Meldkamer Water

Wateroverlast kun je melden via Meldkamer Water door te bellen naar 0800 03 41 (24 uur per dag, 7 dagen per week).