Gebiedsproject Oirsbeek (gemeente Beekdaelen)


oirsbeek (1)

De uitdaging

In de gemeente Beekdaelen ervaren inwoners en ondernemers ernstige overlast bij hevige regenval, zoals in juni 2016. Het water dat vanuit het landelijke gebied bovenstrooms afkomt, is binnen een uur in Oirsbeek en zorgt daar voor overstromingen. Samen met de gemeente en andere betrokkenen gaan we aan de slag met het inventariseren en aanpakken van de knelpunten. Daarbij kijken we niet alleen naar de regenval uit het verleden, maar ook naar de gevolgen als er door verdergaande klimaatverandering nog meer en nog vaker regen valt.

De aanpak

Het hele proces gaat in nauwe afstemming en samenwerking met alle betrokkenen. Tijdens een eerste publieksbijeenkomst zijn we begonnen met een lege kaart. Samen met de gemeente, inwoners en andere betrokkenen hebben we de grootste knelpunten in kaart gebracht en zijn er mogelijke oplossingen aangedragen. Ook hebben we samen met gemeente en inwoners een aantal knelpunten in Oirsbeek bezocht.

Oirsbeek-Amstenrade is aangewezen als een van de gebiedsprojecten van het programma Water in Balans.

Meer informatie


Ontvangt u al de nieuwsbrief van het waterschap? Zo niet, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.waterschaplimburg.nl/email.  Of volg ons op Twitter, Facebook of Instagram.
Heeft u vragen? Neem dan contact op via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar info@waterschaplimburg.nl.

Meedenken over dit project?

Met Elkaar

Meer informatie over Water in Balans

WIB logo

Waterklaar

logo_waterklaar_blauwe_druppel_2

Wil jij al meteen zelf aan de slag? Mogelijk kun je daarvoor een Waterklaar subsidie krijgen.