Grote belangstelling voor water in Limburg

Gepubliceerd op 31 oktober 2017

Open dag waterschap

Meteen vanaf de opening van de open dag van Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg op zondag 29 oktober jl. liepen de bezoekers binnen op de 5 opengestelde locaties. Met een totaal van ongeveer 2500 bezoekers op de 5 locaties is dijkgraaf Patrick van der Broeck tevreden. ‘Mooi dat zo veel mensen het waterschap hebben leren kennen. Ook goed dat kinderen en jongeren hebben gezien hoe interessant en veelzijdig het werken bij een waterschap is’.

Bezoekers van de werven in Horst, Nederweert en Sittard waren onder de indruk van de vele, soms onbekende,  facetten van het waterschapswerk. ‘Bijzonder  om eens een kijkje in de waterschapskeuken te mogen nemen’ en ‘Wat een indrukwekkende pompen gebruiken jullie bij hoogwater’, waren reacties van bezoekers. Ook de kinderen vermaakten zich prima. Ze bouwden dijken en waren niet weg te slaan bij het educatiemodel wateroverlast. En jong geleerd is oud gedaan, natuurlijk!

Rioolwaterzuiveringsinstallaties

Ook de rioolwaterzuiveringen van Waterschapsbedrijf Limburg werden goed bezocht.

Er was veel aandacht voor het zuiveren van de toekomt: modulair, innovatief en goedkoper. Tijdens de rondleidingen zagen bezoekers wat er nodig is om ons afvalwaterweer schoon te krijgen. Kinderen deden aandachtig waterproefjes met professor Broccoli en hoorden van een grappige toiletjuffrouw wat er wel en niet in het riool thuishoort.

Uitleg tijdens open dag

Kantoor Roermond

Dit keer  waren de  waterschapswerven en rioolwaterzuiveringen aan de beurt om te bekijken. Begin volgend jaar volgt er een open dag op het nieuwe kantoor van  Waterschap Limburg aan de Maria Theresialaan in Roermond.

Met de omgeving, voor de omgeving

Waterschap Limburg organiseerde deze dag samen met Waterschapsbedrijf Limburg, Waterleidingmaatschappij Limburg, Natuur- en milieufederatie Limburg en de gemeenten Roermond, Horst, Nederweert, Weert, Sittard en Simpelveld. Dit gebeurde in de landelijke Week van Ons Water.